
Nikar ne počnite tega, saj lahko pride do zamašitve odtočnih cevi, pojavijo se lahko malo glodavci, težave pa bodo imeli kot rečeno tudi v čistilni napravi.
Da bi se izognili številnim nevšečnostim in hkrati naredili nekaj dobrega za splošno dobro, strokovnjaki priporočajo, da najprej počakate, da se olje dobro ohladi, nato pa ga zlijete v plastenko ali steklen kozarec, ga dobro zaprete ter ga, če nimate druge možnosti, vržete k ostalim odpadkom v kanto za smeti, še najbolje pa je, da ga oddate v najbližjem zbirnem centru za odpadke. Gospodinjstva imajo tudi možnost oddati odpadno jedilno olje ob akcijah zbiranja nevarnih odpadkov enkrat na leto.
V pekarnah in drugih obratih, kjer uporabljajo večje količine olja, imajo na voljo ustrezne posode, ki se tesno zaprejo. Ko napolnijo posodo, sporočijo zbiralcu in ta jim posodo zamenja z novo. Zbrano odpadno jedilno olje predelajo v bio-diesel. Iz enega litra olja nastane 90 odstotkov bio-diesela, torej ekološkega goriva, ki ne onesnažuje okolja, ostanek je glicerin, ki se uporablja v farmacevtski industriji.
Komentarji (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV