Ko se med kuhanjem in predvsem med pečenjem zaradi neprevidnosti hrana prime na dno posode oziroma ponve, bi jo vsak ’kuhar’ po vsej verjetnosti najraje zalučal skozi okno. Do te ’nezgode’ največkrat pride zato, ker dno posode ni dovolj segreto. Strokovnjaki so namreč izračunali, da je optimalna temperatura za pečenje, ne da bi se hrana prijela na dno, 160 stopinj Celzija. Da bi preverili, ali je dno posode oziroma ponve primerno segreto, zato poskusite slednje:
Čisto posodo brez kakršnih koli maščob (maslo, olje …) postavite na štedilnik in počakajte, da se segreje. Ko mislite, da je temperatura ustrezna, kanite na dno posode kapljico vode. Če se s kapljico ne zgodi nič, je dno posode prehladno. Če kapljica zacvrči in v sekundi izhlapi, temperatura še vedno ni ustrezna. Veste, kdaj je temperatura najbolj idealna? Ko se kapljica vode ’obnaša’ kot pak na hokejskem igrišču. V videu si poglejte test!
Vsakomur pa se kdaj se zgodi tudi, da pozabi, da se na štedilniku kuha večerja, na koncu pa mu ostane zažgan lonec ali ponev, ki je ne gre več očistiti. A ne obupati nad zažgano posodo in poskusite s trikom, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. Vse, kar potrebujete, pa je le tableta za pomivalni stroj.
Komentarji (13)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV