Dominvrt.si
Rezanje čebule

Triki, ki vam bodo zagotovo olajšali delo v kuhinji

Dominvrt
28. 09. 2017 15.36
0

Vsak kuhar natanko ve, brez katerih pripomočkov ne more ustvarjati svojih kulinaričnih mojstrovin. Vendar pa marsikdo potrebuje veliko časa, preden ugotovi, kako najbolj praktično organizirati svojo kuhinjo. Zbrali smo nasvete strokovnjakov, med katerimi boste prav gotovo našli tudi takega, ki ga boste lahko uporabili doma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izberite kakovostne nože

Večina profesionalnih kuharjev pravi, da je najpomembnejša stvar v kuhinji kakovosten set nožev. Čeprav vi kuhinjskega noža morda ne vihtite s tako spretnostjo kot profesionalni kuharji, vam prav gotovo topi in nepraktični noži zmanjšujejo užitek ob kuhanju. Zato svoje nože preglejte in si v primeru, da z njimi niste zadovoljni, privoščite nov set. Nikakor ne pozabite niti na kakovosten brusilnik nožev.

Res potrebujete toliko posode?

Čez leta se v večini kuhinj nabere več posode, kot je lahko v enem gospodinjstvu uporabljate, pa četudi kuhate za večje število ljudi. Če se boste loncev in posod, ki jih redno ne uporabljate, znebili, boste na kuhinjskih policah dosegli veliko boljšo organiziranost.

Rezanje čebule
Rezanje čebule FOTO: iStock

Ne boste se več jezili, ker nikoli ne najdete tiste posode, ki jo potrebujete in ne bo treba brskati po zadnjih straneh predalov. V prihodnje tako izbirajte posodo, v kateri lahko kuhate na več načinov in se tako izognite zmedi na kuhinjskih policah.

Protizdrsna podloga

Nekateri kuharski navdušenci pravijo, da v kuhinji ne morejo ustvarjati brez ustrezne prostizdrsne podloge pod rezalno desko. Zadnja je lahko še tako velika in praktična, pa boste imeli veliko preglavic, če se bo med delom pod vašimi rokami premikala po kuhinjskem pultu. Ustrezna podloga je koristna tudi za odpiranje kozarcev, poleg tega lahko izberete tako, ki jo lahko brez posledic operete v pralnem stroju.

'Žar' ponev

Pozimi vsakdo pogreša pripravljanje hrane na žaru, ki je nekje varno pospravljen in čaka na prve tople pomladne dni. Če ste tudi vi pristaš kuhanja na žaru ali želite pripravljati več hitro pripravljenih in zdravih obrokov, si omislite 'žar' ponev. Izberite tako, na katero se hrana ne prijema in katera ima rebrasto dno, na katerega se steka odvečna maščoba.

Organizirajte s pomočjo steklenic za vlaganje

Slavni kuhar Jamie Oliver prisega na organiziranje s kozarci za vlaganje. Če boste te skrbno pomili, boste lahko v njih shranjevali razne prelive, zelišča in omake. Lahko vam pomagajo urediti hladilnik, poličko z začimbami ali shrambo. Gre za zelo poceni kuhinjski pripomoček, na katerega vam ne bo škoda napisati imena dišavnic, ki so shranjene v njem ali ga zavreči, ko se odkruši njegov rob. Pri naslednjem obisku trgovine boste namreč zlahka dobili novega. Kljub temu, da gre za zelo poceni in preprost pripomoček, pa ni treba, da je tudi preprostega videza. Izberete lahko kozarce, ki so gravirani ali potiskani, saj je možnosti neskončno. S pravo izbiro boste kuhinjo še polepšali, kar je poleg praktičnosti vse prej kot zanemarljivo.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 698