Pojav indukcijskih kuhališč je povzročil pravo revolucijo v samem procesu kuhanja, zato so se mnogi odločili, da bodo z njimi zamenjali obstoječe, plinske ali električne kuhalne plošče. Čeprav je njihovo vzdrževanje precej bolj enostavno kot pri štedilnikih, pa čiščenje indukcijske plošče za marsikoga kljub vsemu ni najlažja naloga, vsaj, ko gre za doseganje sijaja brez madežev.
Najboljši nasvet, ki ga morate upoštevati, je, da kuhalno ploščo očistite takoj po končanem kuhanju in takoj po vsaki uporabi, tudi, če ta ni videti umazana. S pomočjo naslednjih treh preprostih korakov bo sijaj trajen, madeži pa bodo izginili brez sledu.
1. Pred čiščenjem počakajte, da se kuhalna plošča popolnoma ohladi. To je najpomembnejši del, da ostane plošča brez madežev, saj bo vsaka čistilna tekočina, ki jo uporabite, pustila sledi.
2. Ko se kuhalna plošča ohladi, vzemite svoje običajno čistilo za kuhalno ploščo in ga poškropite ter obrišite s krpo iz mikrovlaken.
3. Namesto papirnatih brisač indukcijsko kuhališče obrišite z drugo krpo iz mikrovlaken in z majhnimi gibi krožite po površini, s čimer boste dosegli učinek poliranja, zahvaljujoč kateremu bodo madeži izginili.
Komentarji (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV