Če imamo v hladilniku pokvarjeno hrano, je v prvi vrsti to krivo za to, da se nam kvari tudi druga. Nadaljnjo je razlog, da se nam hrana kvari hitreje, kot je rok trajanja, tudi to, da v hladilniku hranimo živila, ki tja ne spadajo.
Kakšna je idealna temperatura hladilnika?
FDA na to vprašanja direktno odgovarja, da je idealna temperatura hladilnika točno štiri stopinje Celzija, temperatura zamrzovalnika pa –18 stopinj Celzija. Skoraj vsi hladilniki imajo v današnjem času v svoji notranjosti termometer, ki meri temperaturo, v primeru, da imamo v domu kakšnega starega, pa FDA svetuje, da ga v hladilnik položimo sami. Idealna je točno omenjena temperatura – karkoli manj ali več lahko živila pokvari celo do te mere, da so ljudem škodljiva.
Katerih pravil bi se morali držati?
FDA svetuje še, da vedno zapiramo vrata hladilnika, živila vedno dajajmo v posebno namenske vrečke in ne 'prosto' v hladilnik. Vsaj enkrat na teden ga je dobro tudi očistiti na hitro, enkrat na mesec pa globinsko. Prostoru, kjer hranimo hrano, bi morali resnično namenjati več časa, posebej pa njegovi čistoči.
Dominvrt e-novice
V branje priporočamo še:
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV