Hladilnik uporabljamo večkrat dnevno. V njem shranjujemo živila, zato je pomembno, da redno vzdržujemo higieno in čistočo tega prostora, še pomembneje pa, da se lotimo globinskega čiščenja vsaj dvakrat letno!
Izkoristite tudi nastavljive police in predale, ustrezno jih nastavite, da bodo še bolj funkcionalni za vas.
Ko je čiščenje za nami, pa je čas, da razmislimo, kako čim bolje organizirati živila. Dajte prednost živilom, po katerih največ posežete, naj bodo vedno v ospredju. Razvrstite živila v skupine in jih postavite v prozorne posode za bolj enakomeren videz.
Ko postavite predmete na police, razmislite, kaj je najbolj smiselno za vas in za samo hrano. Večina ljudi ima mleko na zgornji polici ali v vratih, vendar naj gre na spodnje police, kjer je najhladneje. Jajca shranjujte v originalnih škatlah na srednjih ali zgornjih policah, kjer so temperature bolj enakomerne. Vrata hladilnika pa rezervirajte za začimbe, maslo, sire in sokove.
Če imate majhne otroke, jim prigrizke hranite v višini oči, da jih bodo zlahka prijeli, ne da bi naredili nered.
Ko kupite nekaj novega , na primer sveže mleko, starejša živila postavite spredaj, da jih boste lahko uporabili pred datumom izteka roka uporabnosti. Pazite tudi na ostanke večerje, kosil ... Da bo čim manj ostankov pristalo v smeteh, imejte v mislih, da ribe na primer zavržete po enem do dveh dneh, meso po dveh do treh dneh in zelenjavo po petih do sedmih dneh.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV