Vsa živila, ki jih imate namen shraniti v zamrzovalniku, zamrznite čim hitreje po tem, ko ste jih prinesli domov. Preden živila položite v zmrzovalnik, na vrečke oziroma posodice napišite, kaj je v njih in datum, da boste vedeli, koliko časa jih že imate v zamrzovalniku in ali jih je še varno odtajati in zaužiti.
Preden zamrznete perutnino in rdeče meso, je dobro, da jih postavite za nekaj časa v hladilnik in šele nato zamrznete. Priporočljivo je, da meso, če ste kupili vakuumsko pakiranega, prestavite v drugo posodo, saj embalaža iz stiropora ni primerna za zamrzovanje, saj ni odporna na vlago in lahko vpliva na kakovost mesa.
► Tukaj preberite vse o zamrzovanju zelenjave!
1–2 meseca:
- slanina,
- hrenovke in klobase.
2–3 mesece:
- kruh,
- zelenjavne enolončnice, golaž, obara,
- kuhana svinjina in govedina.
3–4 mesece:
- kuhana perutnina,
- mleto meso,
- testo za piškote.
6–12 mesecev:
- sadje,
- zelenjava,
- surov piščanec (razkosan okoli 9 mesecev, cel do 12 mesecev),
- zrezki, kotleti, pečenka (svinjina in teletina do 8 mesecev, jagnjetina in junčje meso do 12 mesecev),
- pecivo (do 8 mesecev),
- ribe (do 7 mesecev),
- margarina in maslo (do 9 mesecev).
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV