Najosnovnejši način, da preprečimo kipenje tekočine, je, da spremljamo dogajanje v loncu in takoj, ko vidimo, da se je tekočina začela nevarno dvigati proti robu lonca, zmanjšamo temperaturo. Tako lahko učinkovito preprečimo kipenje, vendar izgubimo veliko časa, saj moramo bolj ali manj ves čas kuhanja spremljati dogajanje v loncu. Tako nimamo časa, da bi na primer med kuhanjem testenin pripravili omako.
Vse si precej olajšamo, če vodi, v kateri kuhamo riž, testenine ali krompir, dodamo kanček olja ali pa čez lonec samo položimo leseno kuhalnico. Verjeli ali ne, povsem vsakdanji kuhinjski pripomoček, kot je lesena kuhalnica, poskrbi, da tekočina med vrenjem ne prekipi iz lonca. Če ne verjamete, si poglejte video!
Gospodinjstvo
Super trik, ki vam bo močno olajšal kuhanje
Ko kuhamo riž, testenine ali krompir, se lahko hitro pripeti, da čez rob lonca prekipi vrela tekočina, ki se za nameček še prismodi. Tako nas po koncu kuhanja pogosto čaka dolgotrajno čiščenje štedilnika. A s preprostim trikom se lahko neprijetnemu kipenju tudi izognemo. V nadaljevanju vam razkrivamo, kako!
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
Komentarji (7)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV