Ste vedeli, da skodelica malin vsebuje kar osem gramov vlaknin? Na voljo so od konca junija pa vse do jeseni. Nabiramo jih zgodaj zjutraj oziroma v čim bolj hladnem delu dneva. Če jih ne porabimo takoj, jih shranimo v hladilnik; plodovi so namreč zelo mehki in sočni, zato se hitro pokvarijo in splesnijo.
Sestavine za približno 1,5 l malinovega vina:
- 700 gramov svežih malin
- 220 gramov sladkorja
- 700 ml belega vina
- 330 ml vodke (ali sadnega žganja s 50 odstotki alkohola)
- 450 ml navadne vode
Priprava:
Maline in sladkor pretlačimo s stiskalnikom za krompir, dokler ne dobimo zmesi. Maline in sladkor zmešamo skupaj, pokrijemo s krpo in pustimo mešanico stati eno uro na sobni temperaturi. Nato v mešanico dodamo vino, vodko in vodo, nato pa vse skupaj prelijemo v steklenico, ki naj bo dobro zaprta. Steklenico postavimo v temen in hladen prostor za tri dni. Vsak dan vsebino steklenice večkrat pretresemo.
Po treh dneh tekočino precedimo skozi fino cedilo in prelijemo v čisto posodo s pokrovom. Tako naj stoji še en teden. Dobljeni liker precedimo skozi gazo, prelijmo v steklenico in pustimo, da "zori" približno mesec dni.
Vir: zadovoljna.hr
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV