V Sloveniji število okužb s koronavirusom vsak dan narašča, a pristojni mirijo in poudarjajo, da še ne gre za izredne razmere. Naj si bo govora o epidemiji, pandemiji ali kakšnih vremenskih in življenjskih okoliščinah, dejstvo je, da ustvarjanje panike v nobenem in nikakršnem primeru ni dobro. Ne podajajte se torej v trgovine in predvsem v nakupe v strahu in paniki, da bi živil zmanjkalo, saj naša država, po besedah pristojnih, še vedno obvladuje razmere. Vseeno pa si lahko pogledamo, katero hrano je dobro skladiščiti, saj ima daljši rok trajnosti, in katera hrana se nasprotno, hitreje kvari.
FEMA (Zvezna agencija za krizno upravljanje v Ameriki) je pripravila seznam hrane v primeru kakršnekoli izolacije za dva tedna. Priporočajo, da izbiramo predvsem hrano, ki jo bomo mi in naša družina dejansko jedli, in se izogibamo tiste hrane, ki nam bo dajala samo občutek varnosti, da jo imamo na zalogi, dejansko pa je ne bomo pojedli. Na splošno priporočajo hrano v konzervah in vse vrste tiste hrane, ki ima daljši rok, denimo:
♦ testenine in riž,
♦ instantne pripravke testenin, riža in juh,
♦ konzervirana hrana (denimo pločevinke rib ...),
♦ navadni kosmiči,
♦ oreščki,
♦ instantni pudingi, čaji in kava.
V primeru krajše 'karantene' oz. izolacije lahko uskladiščimo tudi jajca, maslo, pogojno tudi mleko in nekatera druga živila, ki pa se za daljši rok seveda odsvetujejo.
Komentarji (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV