Najlažji in najhitrejši način za odpiranje kozarcev je seveda s fizično silo. A kaj, ko te nimamo vsi, včasih pa se zgodi, da odpove ali pa ni zadostna tudi pri 'najmočnejših'. Vsi poznamo trik odpiranja, ko kozarec udarimo po dnu in s tem ustvarimo pritisk ob pokrovčku, ki povzroči, da se odpre, predstavljamo pa še nekaj drugih.
Pokrov pokrijte z brisačo ali gumijasto rokavico
Postavite kozarec na ravno površino in pokrijte pokrovček s kuhinjsko krpo ali gumijasto rokavico. Z eno ali z drugo dosežemo, da lažje premaknemo pokrovček in hitreje odpremo kozarec.
Predrite vakuumsko tesnilo
Če je živilo v kozarcu še relativno sveže ali pravkar pakirano, se velikokrat zgodi, da je vakuumsko tesnilo resnično močno. Da bi ga predrli, vzemite žličko ali nož ter z njo spustite vakuumsko tesnilo, nato pa preprosto odprite kozarec.
Kozarec dajte pod vročo vodo
Če nam kozarca ne uspe odpreti z lastnimi rokami, obstaja eden od najbolj elegantnih načinov odpiranja. Kozarec preprosto dajte pod vročo vodo. Ta bo povzročila, da bo pokrovček nekoliko nabreknil in se dvignil, vi pa boste kozarec lažje odprli.
Dominvrt e-novice
V branje priporočamo še:
Komentarji (6)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV