1. Preverite, katera živila imate doma
Preden se odpravite v trgovino, preverite, kaj že imate doma, še posebno živila, ki so že odprta ali blizu roka uporabe. Ali imate zelenjavo v predalu hladilnika, ki se ji vztrajno približuje rok uporabe? Zdaj je pravi čas, da jo vržete na žar ali zmešate v solato in jih kar najbolje izkoristite. Pred nakupom si sestavite seznam in kupite samo tisti, kar potrebujete.

2. Kupujte sezonsko hrano iz lokalnih virov
Kupujte hrano, ki je na voljo in sveža iz vašega kraja. Sezonska lokalna hrana zmanjšuje tudi emisije ogljika, povezane s prevozom.
3. Določite, koliko hrane dejansko pojedo vaši gostje
To zelo zmanjša stroške, poleg tega ne bo ostankov. Lepo je videti obloženo mizo, ki se šibi pod dobrotami, toda koliko hrane dejansko pojeste vi in vaši gostje?

4. Postavite posodo za recikliranje in kompostiranje
To bo pomagalo zmanjšati odpadke in olajšalo čiščenje, poleg tega boste imeli boljši vpogled, kaj mečete stran.
5. Višek hrane razdelite
Ste na obisk povabili prijatelje ali sorodnike in vam je ostala hrana? Zavijte jo in naj si jo gostje odnesejo s seboj.

Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV