Jesen je na kmetijah zagotovo zaznamovana tudi s pobiranjem sadja, tako sta snubca na Mihaelini kmetiji morala najprej pobirati jabolka, nato pa ju je čakalo delo v kuhinji - peka pravega domačega jabolčnega zavitka oziroma štrudlja. Oseba, ki bo spekla najboljšega pa bo Mihaelo popeljala na zmenek.
Poglejte, kako je potekala peka:
Kaj čaka kandidate v sobotni oddaji, ki prihaja na POP TV ob 20. uri?
Mihaelina babica se je odločila, in Mihaelo čaka nov zmenek. Če je vse mirno pri Mihaeli, pa se med Mitjevimi dekleti napetost stopnjuje. Sonjo namreč čaka prvi zmenek z Mitjo, Natašo in Vesno pa skrbi, da se bo preveč približala njegovemu srcu. Svoje izbranke pa bosta dočakala tudi primorska zapeljivca David in Milan. Slednji svojim dekletom že takoj vzame mere ter eno od njih povabi na samo. Katera pa bo prva v razkošni morski vili, kjer dekleta pričakuje David?
Novice o oddajah
Tako pravilno shranite jabolka
Jabolka vsebujejo tudi do 40 mg vitamina C na 100 g, vsebujejo kalij, kalcij, magnezij, železo, fosfor, jod, topno vlaknino pektin in sadne kisline. Koristna so za zdravje in prav je, da si napravite večjo zalogo, da jih imate vselej pri roki. Pa veste, kako jih shranjevati, da bodo zdržala čim dlje? Napaka, ki jo večina naredi, je, da jabolka shrani kar na kupu - tista popolnoma zdrava, malce udarjena, nagnita ... in rezultat? Kmalu imamo cel kup gnilih jabolk. Kako jih torej shraniti, da bodo zdržala čim dlje?
Jabolka nabiramo tako, da primemo za sadež, rahlo zavrtimo in če je jabolko zrelo, se pecelj prelomi. Jabolka, ki jih želimo shraniti za dalj časa, naj bodo, ko jih oberemo, sočna, čvrsta in ne preveč zrela, saj bi sicer lahko kmalu začela gniti.
V kleti ali shrambi
Najprimerneje je, če jih shranjujete v temnejšem in hladnem prostoru. Zložite jih v lesene zabojčke, ki ste jih prej podložili kar s plastično vrečko. Vselej zlagajte skupaj samo zdrave sadeže, medtem ko poškodovane zložite skupaj v drug zabojček. Najbolje jih je zlagati drugega poleg drugega, tako da se med seboj ne dotikajo. Iz jabolk se namreč sprošča etilen, ki pospešuje zorenje, zato je dobro, da imajo jabolka nekaj prostora, da se plin ne zadržuje med sadeži.
Zamrzovanje
Jabolka lahko shranite tudi tako, da jih preprosto zamrznete. Ker vsebujejo veliko soka, bo pri odtajanju ta stekel iz jabolk. Tej težavi se lahko deloma izognete tako, da jabolka pred zamrzovanjem narežete na lističe ali kar nastrgate in jih imate tako praktično že pripravljena za peko. Sadje bo že pri tem izpustilo nekaj soka, kar pomeni, da bo pri odmrzovanju tekočine vseeno nekoliko manj.
Odmrzujte jih vselej na sobni temperaturi ali kar v skledici, ki jo postavite v hladilnik. Res, da bo trajalo malo dlje, a se ne bodo tako zelo zmehčala.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV