Torte

Superživilo, ki je vedno bolj priljubljeno tudi pri nas
Liči je tropsko širokolistno zimzeleno drevo, ki izvira iz Kitajske. Čeprav se najpogosteje goji zaradi plodov, ki so odličnega okusa, pa veliko drevo na vrtu nudi tudi prijetno senco, kar je njegova dodatna prednost. Na naših vrtovih in sadovnjakih med sadnim drevjem zagotovo ni prva izbira, kar pa ne pomeni, da ni možnosti za njegovo rast in uspevanje.

Peki papir lahko uporabite tudi tako
Peki papir je vsestransko uporaben pripomoček v gospodinjstvu. Čeprav ga najpogosteje uporabljamo kot podlago pri peki najrazličnejše hrane, pa je še veliko več kot to. S tem vsestranskim povoščenim papirjem lahko očistite, zaščitite in popravite stvari v svojem domu.

Tako je letos Belo hišo okrasila prva dama ZDA
Bela hiša, ki je trenutno dom ameriškega predsednika Joeja Bidna in njegove soproge, je že dobila praznično podobo. Zanjo je, tako kot veleva tradicija, poskrbela prva dama Jill Biden, razkritju pa je kot vedno sledil tudi slavnostni otvoritveni dogodek ob prihajajočih praznikih. Tema, s katero bo pospremljen letošnji december, narekuje vrnitev v neke lepše, bolj brezskrbne čase.

Kako varna je alu folija za v mikrovalovko? Odgovor vas bo presenetil.
Kar zadeva kuhinjske pripomočke, je aluminijasta folija presenetljivo uporabna in precej poceni. Kaj pa, ko želite pogreti nekaj ostankov, zavitih v folijo - jih je varno v mikrovalovno pečico dati kar ovite?

Buča, ki jo obožujejo na Japonskem
Hokaido je majhna ali srednje velika zimska buča s trdo oranžno lupino. Je jedilna buča, ki se lahko uporablja v vseh vrstah sladkih in slanih receptov, kot so juhe, enolončnice in kari, pa tudi kolački, hitri kruhki in torte. Kuhana ali pečena je rahlo sladkastega okusa, svilnate teksture in živo oranžne barve.

Kako pridobiti prostor v majhni kuhinji?
Še posebej če radi kuhate, vas verjetno še kako frustrira pomanjkanje prostora. Na srečo obstaja kar nekaj idej, kako lahko pridobite dodatnega. Tudi majhna kuhinja lahko tako postane dovolj velika.

Iznajdljiv trik, kako očistiti okenske špranje
Če ste pravkar porabili svojo zadnjo papirnato brisačo in nameravate tulec vreči v smeti, najprej preberite, kaj lahko storite z njim!

V zimskih dneh si jih le privoščite
V hladnih zimskih dneh nas prijetno ogreje že misel na prihajajoče praznike, piko na i prazničnemu vzdušju pa zagotovo dodajo zimske začimbe, ki so nepogrešljive v slaščicah, čajih in seveda kuhanem vinu ter imajo poleg prijetnega vonja tudi veliko zdravilnih učinkov.

Neverjetno, kako se je tjulenj razveselil rojstnodnevne torte
Spoznajte Yulelogsa, energičnega tjulnja, ki prigrizku ne bo nikoli rekel ne.

So prava zakladnica zdravja
V hladnih zimskih dneh nas prijetno ogreje že misel na prihajajoče praznike, piko na i prazničnemu vzdušju pa zagotovo dodajo zimske začimbe, ki so nepogrešljive v slaščicah, čajih in seveda kuhanem vinu ter imajo poleg prijetnega vonja tudi veliko zdravilnih učinkov.

Top 11 idej za izvirna in poceni darila
Želite letos podariti darila s svojim osebnim pečatom oziroma taka, pri katerih šteje kreativnost in ne globina denarnice? Pri tovrstnih darilih imate dve možnosti, ali darilo res v celoti izdelate doma ali pa izvedbo svojih idej zaupate zunanjemu izvajalcu. V Zvezi potrošnikov Slovenije so pripravili nekaj idej, za katere so prepričani, da obdarovancev ne bodo pustile ravnodušnih. Nekatere so lahko tudi rešitev v zadnjem trenutku.

Najejte se ga!
Ribez vsebuje mnoge zdravilne snovi, poleg tega pa je zaradi kiselkastega okusa osvežilen in zato še kako dobrodošel na krožniku v teh toplih dneh.

So prava zakladnica zdravja
Borovnice, tako tiste z vrta kot gozdne, so prava zakladnica zdravja, zato si jih v poletnih mesecih le privoščite. Tudi naši vrtičkarici sta nad malimi črnimi plodovi naravnost navdušeni, tako da jih imata na domačem vrtu, Metka pa iz gozdnih pripravlja tudi ’borovničke’.

Veste, kaj vse morate upoštevati v kuhinji?
Ni naključje, da so prehrambeni obrati, restavracije in kuhinje podvrženi strogim higienskim ukrepom. Tudi v domači kuhinji je pri pripravi obrokov treba upoštevati določena higienska pravila.

Nikoli ne uganete, kaj je to!
Kulinarika je predvsem v zadnjih letih postala prava umetnost in zdi se, da kuharji in peki kar tekmujejo med seboj, kdo bo bolj inovativen in kdo bo ’pogruntal’ kaj še ne videnega in ne okušenega. Ena takšnih je tudi Debbie Goard, ki se že 25 let trudi biti kreativna pri peki tort, njene sladke umetnine pa so videti kot čisto običajne jedi, ki jih načeloma jemo za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo. To morate videti!

ROK - MEDO
Ime mi je Medo in sem star 1 leto. Sem mešanček med nemškim ovčarjem in rotvajlerjem. Na pogled sem strašen, vendar sem zelo ljubezniv. Najraje imam torte, mmm, njami.

ANDREJA - MEDO
Medo je star eno leto in je mešanec med nemškim ovčarjem in rotvajlerjem. Je zelo prijazen kuža.

JOLANDA - TOTO LINO
Toto je zlati prinašalec, svetle barve z dolgim košatim repom, star skoraj 7 let, vesele igrive narave, zelo rad se igra in 'carta', obožuje dolge sprehode, sneg in vodo ... Brez teh stvari ne gre. Nor je na sneg, poleti je obvezno kopanje v reki. Skratka igriv, ljubeč, najboljši prijatelj ...

Vsi jih imamo doma. Pa jih znamo uporabiti?
Ne boste verjeli, na kakšne načine lahko uporabite nekatere izdelke, ki jih imate doma in katerih prvoten namen je povsem drugačen. Gre za odličen način, da prihranite tako denar kot čas.

Okus po češnjah
Ko češnjevo drevo zeleni in nato še cveti, je prava paša za oči. Ne potrebuje pretirane nege, le malo pozornosti. V zameno za njo pa naša življenja obogati s slastnimi, sočnimi un hrustljavimi sadeži, ki nas razvajajo skozi vroče poletje. Češnje so tudi pravo poživilo in zdravilo za mnogo težav. Preberite!

Prihaja ribez!
Okrogel, kiselkast, osvežilen, zdravilen in okusen ribez se uporablja za pripravo različnih jedi, lahko pa se uživa tudi svež – najbolje kar sproti, med obiranjem!

Sestavite si kuro!
Potice, piškoti, omlete in torte … še posebej okrog velikonočnih praznikov se v naših smetnjakih nabere veliko jajčnih lupin. A to, kar je za večino odpadek, je za mladega britanskega umetnika osnovno gradivo za delo.

Nikar ne pojejte sira!
Kos sira na fotografiji je namreč videti nadvse pristno in slastno, prav tako tudi torte, kolački, hot dog in celo sadna kupa ... a v resnici niso užitni, kaj šele okusni. Gre namreč za mojstrsko izdelane sveče!