hokaido buča

Buča, ki jo obožujejo na Japonskem
Hokaido je majhna ali srednje velika zimska buča s trdo oranžno lupino. Je jedilna buča, ki se lahko uporablja v vseh vrstah sladkih in slanih receptov, kot so juhe, enolončnice in kari, pa tudi kolački, hitri kruhki in torte. Kuhana ali pečena je rahlo sladkastega okusa, svilnate teksture in živo oranžne barve.

Tatjana Krejan Košan: 'Zaradi pisanosti, barvitosti, sem nekako padla med buče'
Tatjana Krejan Košan je svojo poklicno pot začela kot študentka agronomije. Nato se je zaposlila kot svetovalka v kmetijski zadrugi in se začela spogledovati s krompirjem, vendar ji je pot prekrižal znanec, ki ji je iz tujine prinesel nekaj bučnih semen. Vse ostalo je zgodovina. Hobi je prerastel v nekaj več in kljub temu, da sicer opravlja delo kmetijske inšpektorice, bi težko rekli, da so buče samo njen način kratkočasenja.

Niso le čudovit jesenski okras ...
Časi, ko so buče gojili le tisti, ki so iz njih izdelovali bučno olje, ali tisti, ki so želeli imeti na svojih vrtnih ograjah zanimiv okras vseh oblik in barv, so mimo. Bučke in buče so našle svoje mesto že na skoraj vsakem slovenskem vrtu.

Čas je, da posadite buče
Zadnja leta so buče pravi hit, čeprav ni točno jasno, zakaj. Če vas navdšujejo v kulinariki ali kot okras, jih le posadite na svojem svojem vrtu in tako vas bodo s svojimi raznolikimi okusnimi plodovi razveseljevale vse do prihodnje pomadi.

Zakaj jih ne bi imeli na svojem vrtu?!
Topli majski dnevi so ravno pravi čas, da posejete buče na svoj vrt. Z raznolikimi, okusnimi plodovi vas bodo razveseljevale vse do prihodnje pomadi. Več o presajevanju bučnic na prosto sta nam zaupali tudi Tina in Metka v 10. oddaji druge sezone Vrtičkanje.

Posadite buče!
Topli majski dnevi so ravno pravi čas, da posejete buče na svoj vrt. Z raznolikimi, okusnimi plodovi vas bodo razveseljevale vse do prihodnje pomadi.