lito železo

Kakšno kuhinjsko korito izbrati?
Pomivalno korito je osrednji element v kuhinji, brez katerega bi težko pripravljali hrano in opravljali gospodinjska opravila. Med drugim služi tudi kot prostor za pomivanje posode, izpiranje sveže zelenjave, odcejanje testenin in podobno. Glede na široko paleto možnosti, ki nam jih danes ponujajo proizvajalci, je pomembno, da izberemo material, ki bo ustrezal našim zahtevam. Oglejte si vse možnosti in pretehtajte prednosti in slabosti vsakega izmed njih.

Za čiščenje mastne ponve ne potrebujete detergenta
Morda ste že slišali ali pa ne, da si za temeljito čiščenje ponve lahko pomagate s soljo. Mešanica rahlo abrazivne teksture soli z nežnim detergentom za posodo naj bi učinkovito učinkovala proti zažgani maščobi in jo tako brez težav odstranila. Pa je to res?

Poznate ta trik s kavo?
Morda ste že slišali, da lahko s kavo z vrta odženete mrčes. Ali pa, da lahko z njo zalijete sobne rastline. Naj se sliši še tako presenetljivo, kavna usedlina, ki jo običajno smatramo za odpadek, je presenetljivo uporabna pri vsakodnevnih gospodinjskih opravilih.

Litoželezna ponev je ob pravilnem čiščenju praktično neuničljiva
Lito železo je stoletja star material, ki ga zaradi njegove sposobnosti enakomernega prevajanja in zadrževanja toplote obožujejo tako profesionalci kot domači kuharji. To omogoča, da živila kuhamo na nižji temperaturi, pri čemer se ohranijo vitamini, hrana pa ostane navznoter sočna in navzven hrustljava. Pomanjkljivost litoželezne posode je ta, da jo je zaradi njene teže in občutljivosti materiala težje očistiti. V spodnjih vrsticah vam podajamo nekaj nasvetov, kako se tega lotiti.

Kaj vse moramo upoštevati pri izbiri posode za indukcijsko ploščo?
Ste se odločili za menjavo plinskega ali električnega štedilnika z indukcijsko ploščo? Potem preverite, kaj vse ta sprememba prinaša. Kljub temu, da je v osnovi namen indukcijske plošče enak plinskemu štedilniku, se princip delovanja med njima nekoliko razlikuje. Gotovo veste, da vsaka posoda ni primerna za indukcijsko ploščo. Kakšna posoda pa potem je namenjena indukcijski plošči in kako jo izbrati?

Ta posoda se bo v stroju uničila in ga lahko celo poškodovala
Pomivalni stroj je gospodinjski aparat, ki nam prihrani veliko časa in energije. Kljub dejstvu, da je zelo uporaben in si brez njega ne znamo več predstavljati vsakdana, pa čisto vse tudi ne sodi vanj. Preberite, katere vrste posode je bolje oprati na roke, da ne poškodujete svojega stroja – ter seveda posode.

S pravo posodo za kuhanje do boljših kulinaričnih podvigov
Kuhanje je lahko pravi užitek, če zanj uporabljamo kakovostne pripomočke. Kakšen okus bo imela hrana namreč ni odvisno le od vaših kuharskih spretnosti, poznavanja kuharskih tehnik in odlično razvitega okusa. Zelo pomembno vlogo pri tem igra tudi posoda za kuhanje in ostali kuharski pripomočki.

Kakovostni pripomočki za vse vrste hišnih opravil
Opravljanje manjših in večjih hišnih del je lahko enostavnejše s pravim orodjem, s katerim boste z veseljem popravljali, žagali in vijačili.

Ne delajte osnovnih napak!
'Nihče ni tako bogat, da bi kupoval poceni' – rek, ki še kako drži pri vsaki stvari, sploh pa v povezavi z domom. Preverite, za katere stvari v domu je bolje odšteti kakšen evro več, saj lahko z nakupom cenejših različic dolgoročno zapravite veliko več.

Poglejte, kako kar najbolje izkoristiti svoj pomivalni stroj
Pomivalni stroji nam prihranijo veliko dragocenega časa, ki bi ga sicer izgubili z nepotrebnim pomivanjem posode na roke. Da pa bo delal čim dlje in boljše, moramo paziti, kako z njim rokovati.

Železo - kdaj se je pojavilo v gradbeništvu?
Železo je kemični element. Je kovina iz prvega niza prehodnih elementov. Po masi je najpogostejši element na Zemlji, saj tvori večino Zemljinega zunanjega in notranjega jedra.

Bi imeli takšno kopalnico?
Pri opremljanju kopalnice nas večina pomisli na določene naravne materiale, a zagotovo ne v rustikalnem slogu. Čim manj obdelana kamen in les, dodatki iz pocinkane pločevine in zanimiva starina kot spomin na preteklost dejansko lahko pripeljejo do popolne kopalnice. Preverite nekaj idej.

Po tem na to niti pomislili ne boste več!
Ste se kdaj vprašali, kako varna je vaša posoda, v kateri hrano pripravljate ali iz katere jo uživate? Če je vaša prva izbira keramika, emajlirano lito železo, steklo ali silikon, ste varni. Za pristaše teflonskih ponev, aluminijaste in bakrene posode tega z zagotovostjo žal ne moremo trditi. Preverite, zakaj!