lokalno pridelana in predelana hrana

Tako bodo živila zdržala tudi do 6 mesecev
Čeprav je bilo letošnje leto vremensko precej muhasto, nas je narava vendarle obdarila z obilico svojih darov. Slovenske kmetije se tako lahko pohvalijo z bogato letino, kar se vsekakor splača izkoristiti. Naj bo torej vaša letošnja ozimnica dobro založena z izdelki lokalne pridelave, pri tem pa bodite pozorni na pravilno shranjevanje, da delo pridnih rok ne bo šlo v nič.

Popolno živilo, ki ne sme manjkati v nobenem gospodinjstvu
Mleko je eno izmed tistih živil, ki je v prehrani Slovencev prisotno že od nekdaj. Uživati ga je priporočljivo kot del pestre in uravnotežene prehrane, saj je dober vir kalcija in vitamina D, pri izbiri pa velja prisegati na kakovostno mleko in mlečne izdelke iz slovenskih kmetij. Na ta način ne bo potrebe, da bi si belili glavo s številnimi miti, ki krožijo o tem skoraj popolnem živilu za naš organizem.

Tega o uvoženi hrani še niste vedeli
Če ste že kdaj imeli priložnost poskusiti paradižnik z domačega vrta, se boste najbrž strinjali, da je ta neprimerljivo boljšega okusa od tistega uvoženega, ki kraljuje na večini trgovskih polic. Tudi pri drugih pridelkih in predelanih izdelkih je slika precej podobna, a se kljub temu na koncu še vedno večina odloča za nakup surovin in izdelkov, ki ne izvirajo iz lokalnega okolja. Zakaj je temu tako in kako lahko to spremenimo?