Dominvrt.si

lupljenje česna

Česna nikoli več ne boste lupili enako!

Česen je začimba, ki je praktično nepogrešljiva v vsakem gospodinjstvu. Do sedaj je obstajalo veliko 'trikov', bolje rečeno receptov, kako ga pravilno olupiti, a noben od njih se ne more kosati s tem.

Vsestransko uporabno živilo

Česen velja za nepogrešljivo začimbo v kuhi in pri samih jedeh, kljub temu pa se ga veliko ljudi še vedno izogiba, predvsem zaradi tipično neprijetnega vonja in zadaha. A nikar ne delajte tega. Z razlogom so mu v preteklosti rekli, in mu še danes rečejo, naravni antibiotik!

Kako enostavno olupiti česen?

Tudi vam lupljenje česna povzroča sive lase? Brez skrbi, obstaja namreč kar nekaj trikov, s katerimi si lahko pomagate, da boste lahko olupili večje količine tega naravnega antibiotika in ga še z večjim veseljem uvrstili v svojo prehrano.

1 2 3 olupite česen

Česen je nepogrešljiva sestavina številnih jedi. Njegova kulinarična vrednost je v začimbni moči, saj v majhnih količinah poudarja druge arome. A lupljenje česna, še zlasti drobnega domačega, zna biti zelo nadležno in dolgotrajno opravilo. In če ga včasih v jed ne dodate samo zato, ker sovražite zamudno lupljenje, lepljive prste in neprijeten vonj na prstih, imamo za vas rešitev. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj hitrih in zanimivih načinov lupljenja česna.

Velja za eno najboljših naravnih zdravil

V 8. oddaji Vrtičkanje sta zapriseženi vrtičkarici Tina in Metka med drugim govorili tudi o česnu. Zaupali sta nam, kako ga vzgajati in shranjevati, mi pa poglejmo, zakaj ga je dobro uživati.

ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 836