mletje

Kaj je žganjekuha in kako se je lotimo?
Žganjekuha je pravzaprav proces za pridobivanje žganih pijač iz različnih vrst sadja, kot so hruške, slive in brinje. Z destilacijo alkoholno prevretih rastlinskih pridelkov jeseni pripravljamo žganje, ki nas bo grelo v zimskih dneh.

Osnovne vrste žit in nasveti za gojenje
Skupina pravih žit, ki spadajo v družino trav, vključuje pšenico, koruzo, rž, oves, piro, ječmen, riž, kamut in proso. Poleg pravih žit pa med žitarice prištevamo tudi nekatere druge pridelke, ki sicer botanično gledano to niso, a je njihova uporaba v prehrani precej podobna pravim žitom. Poglejmo, katera so prava in neprava žita ter kakšne so njihove zahteve za gojenje.

Nagradna igra: osvojite edinstven kuhinjski pripomoček!
Sodelujte v nagradni igri, odgovorite na nagradno vprašanje in osvojite edinstven kuhinjski aparat Bosch.

Pogled v njena usta je naravnost grozljiv!
Ste se kdaj vprašali, kako je videti ustna votlina orjaške želve. Verjetno ne, kajne?! Kljub temu tokrat predstavljamo prav posebno morsko želvo, katere zobovje je že skoraj zastrašujoče.

Gospodinjstvo z okusom
Tudi vi si lahko privoščite kozarec sveže stisnjenega pomarančnega ali limoninega soka iz aparatov oblikovalcev!