oranžna buča

Buča, ki že v imenu skriva okus po maslu in oreščkih
Jesen nam prinaša oblilo okusnih pridelkov in če kdo, potem je maslena buča kraljica tega obdobja. Spada med zimske buče, kar pomeni, da lahko v njenem okusu uživamo še mesece po tem, ko smo jo pobrali z vrta ali njive. Ime je dobila po svoji teksturi in prijetno maslenemu, rahlo oreškastem okusu, idealna pa je za pripravo najrazličnejših slanih in sladkih jedi.

Buča, ki jo obožujejo na Japonskem
Hokaido je majhna ali srednje velika zimska buča s trdo oranžno lupino. Je jedilna buča, ki se lahko uporablja v vseh vrstah sladkih in slanih receptov, kot so juhe, enolončnice in kari, pa tudi kolački, hitri kruhki in torte. Kuhana ali pečena je rahlo sladkastega okusa, svilnate teksture in živo oranžne barve.

Lepota majhnih vrtov: nasveti za gojenje cvetja na oknu
Za lep, dišeč in barvit vrtiček, v katerem boste uživali vsak dan, ne potrebujete veliko prostora. Poglejte, kako se organizirati in uživati v čudovitem vrtičku, tudi če imate na voljo res majhen prostor, na primer okensko polico.

Noro, kakšne ideje!
Čeprav se ’praznik’ noč čarovnic v Sloveniji ne praznuje prav pogosto, niti ne na tak način kot v angleško govorečem svetu, pa smo kljub temu prevzeli nekaj ’čarovniškega’ duha in se tudi pri nas radi pozabavamo z izrezovanjem buč in ’strašljivim’ okraševanjem doma. Nekaj predlogov si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji!

Pričarajte si čisto pravo noč čarovnic
Čeprav se ’praznik’ noč čarovnic v Sloveniji ne praznuje prav pogosto, niti ne na tak način kot v angleško govorečem svetu, pa smo kljub temu prevzeli nekaj ’čarovniškega’ duha in se tudi pri nas radi pozabavamo z izrezovanjem buč. Nekaj predlogov si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji!