zacimbe

To so najbolj tipične azijske začimbe
Bistvo azijske kuhinje je v iskanju ravnovesja. Ravnovesja med slanim in sladkim, med toplim in hladnim, med slanim in kislim. Kljub temu, da azijska kulinarika zajema širok spekter kuhinj, vse od vietnamske pa do japonske, tajske, kitajske in tako naprej, pa je vsem skupen bistveni element. Veste v čem se skriva popolnost azijskih jedi? Zagotovo v drznih okusih in intenzivnih aromah, ki jih dobimo, če v jed dodamo nekaj ščepcev začimb. Nekatere izmed tipičnih azijskih začimb so poznane tudi drugje po svetu in jih uporabljamo tudi pri nas, medtem ko so nekatere precej specifične in boste morda zanje slišali prvič.

Česna nikoli več ne boste lupili enako!
Česen je začimba, ki je praktično nepogrešljiva v vsakem gospodinjstvu. Do sedaj je obstajalo veliko 'trikov', bolje rečeno receptov, kako ga pravilno olupiti, a noben od njih se ne more kosati s tem.

3 začimbnice, ki jih lahko gojite na oknu svojega doma
Dela na vrtu se počasi zaključujejo, prišel je čas počitka. Toda zakaj bi na jesen in zimo ostali brez svežih začimb? Poglejte, katere začimbnice lahko rastejo tudi na okenski polici ali na svetlem mestu v kuhinji.

10 okusnih začimbnic in dišavnic za kuhinjski vrtiček
Ni jih čez sveže začimbnice, ki jih sproti nabiramo na vrtu. Začimbnice izboljšajo okus in odišavijo naše jedi, toda ker vrt pozimi počiva, ni tako lahko priti do svežih rastlin. Če pa jih imamo v kuhinji na svetlem, nas bodo s svojim svežim okusom razveseljevale tudi pozimi.