Dominvrt.si

zelen paradižnik

4 preprosti načini zorenja zelenih paradižnikov

Hladnejše temperature niso več primerne za zorenje paradižnika, čeprav so rastline še vedno polne sadežev, a kaj ko so zeleni. Toda, ni še konec sezone, paradižnike lahko prinesete na toplo in bodo še naprej zoreli, poglejte, kako.

Pelati – sorta paradižnika, ki je še posebej primerna za omake in juhe

Pelate, sorto paradižnika, ki izvira iz Italije, je mogoče zlahka prepoznati po podolgovati obliki in koničastem koncu. Pogosto se uporabljajo za pripravo omak, ker so mesnati in imajo manj semen kot druge vrste paradižnikov. Ta stara sorta paradižnika je močnega in sladkega okusa ter ima manj kiselkast okus od večine drugih sort. Plodovi rastejo v grozdih po 6 do 8, vsak izmed njih pa je dolg približno 10 centimetrov. Poglejmo, kaj še odlikuje to znano in priljubljeno italijansko sorto paradižnika.

Kaj narediti z zelenimi paradižniki?

So vaši paradižniki še vedno polni nezrelih sadežev? Poglejte, kako jim pomagati, da bodo dozoreli, oziroma kaj narediti z zelenimi paradižniki.

Jagode na balkonu? Poglejte, kako vam lahko uspe čudovit vrtiček

Tudi, če živite v stanovanju, imate lahko pri roki sveža zelišča, kot sta na primer bazilika in timijan, na svoj balkon pa boste lahko odšli tudi po svežo solato in si jo pripravili za odlično lahko kosilo. Vrtnarjenje na manjših površinah je namreč lahko zelo preprosto. V nadaljevanju si preberite nekaj koristnih nasvetov.

ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 836