Odprte police v kuhinji so večna dilema; po eni strani so praktične, po drugi pa zahtevajo več naše pozornosti, saj morajo biti posode, začimbe in živila na njih lepo zložena, poleg tega pa jih je treba pogosteje čistiti kot zaprte omarice. A čeprav delujejo nekako rustikalno, lahko z njimi popestrimo tudi sodobne kuhinje. Slednje so namreč največkrat čistih linij, minimalistične, eno- ali dvobarvne in spominjajo na vgradne omare, police pa lahko ’razbijejo’ monotonost, če seveda stilsko in barvno preveč ne izstopajo; v nasprotnem primeru je učinek lahko obraten.
Na policah lahko shranjujemo posode, krožnike, kozarce, pa živila v ličnih embalažah, ki poskrbijo za estetski videz, seveda pa so police idealne tudi za zelišča in zelenjavo v lončkih ter koritih. Če torej želite prenoviti ali vsaj popestriti svojo kuhinji, je dobro vedeti, da so police poceni zamenjava za omarice. Res pa je, da zaradi pomanjkanja časa ali pa zato, ker se nam preprosto ne da, posodo in živila v omarice pogosto kar ’namečemo’, in ko omarico zapremo, je kuhinja videti pospravljena. Pri policah žal ni tako, zato je treba stvari nanje zlagati z občutkom, saj sicer nastane pravi kaos. Če nimate idej, kakšne police bi si omislili in kako bi jih uredili, si nekaj idej lahko ogledate v galeriji.
Komentarji (5)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV