Pevka in igralka na svoj vrt posadila prav posebno rastlino

NOVICE

Pevka in igralka na svoj vrt posadila prav posebno rastlino

L.M.
26.09.2024, 9:47
0

Medtem ko je večina izmed nas z mislimi že pri jesenski ali celo božični dekoraciji doma, se nekateri zvezdniki na drugi strani planeta še ne želijo odpovedati svojemu cvetočemu vrtu. Poglejte, kakšno čudovito zasaditev si je na svojem dvorišču ustvarila Christina Aguilera.

Priljubljena pevka in igralka si je na svojem domu v Kaliforniji ustvarila čudovito dvorišče v toskanskem slogu, ki ga dopolnjuje še cvetoči vrt, na katerega je posadila rastlino, ki sicer raste v toplejšem delu leta – a njena ima še vedno čudovite cvetove.

Hibiskus
Hibiskus / FOTO: Shutterstock

Na njenem vrtu cveti prav posebna rastlina

Na vrtu Christine Aguilera raste živahen hibiskus, ki naj bi bil posajen kot dopolnitev terasi v nežnih nevtralnih barvah in tako skupaj ustvarjal popolno toskansko dvorišče. Strokovnjaki za oblikovanje so prepričani, da bo ta videz želel poustvariti marsikdo, tako da trend še nekaj časa ne bo zamrl. 

Sredozemski vrt, ki se nahaja na Beverly Hillsu, je primer južnoevropske prefinjenosti – od peščene fasade do vodnjaka v turkiznih ploščicah, plezajočega bršljana in balkona do rastline, ki v vsem tem zagotovo izstopa – hibiskusa, vse deluje elegantno in brezčasno. 

Hibiskus je rastlina za tople sredozemske pokrajine

V Italiji in drugod je hibiskus znan po svoji živo rdeči barvi in je sicer sinonim za poletje. Kot je pokazala Aguilera, lahko ta cvet preživi tudi nekoliko hladnejše vreme.

Omeniti velja, da ga je sicer bolje saditi spomladi, tako da lahko razvije cvetove v toplejšem delu leta, vendar je v toplejših krajih cvetenje mogoče tudi podaljšati, kar dokazuje zasaditev slavne pevke.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Hibiskus, grm, ki popestri vaš vrt
PREBERI ŠE
Hibiskus, grm, ki popestri vaš vrt

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Povzeto po: homesandgardens.com