Meso se bo na trgovskih policah kmalu občutno podražilo, saj so se podražile vse surovine za proizvodnjo mesa, kot je koruza, ki je dražja za 50–70 odstotkov, embalaža, energija in delovna sila. Cena svinjskega mesa je sicer trenutno stabilna, a se bo konec leta ali v začetku prihodnjega leta tudi to meso občutno podražilo, pravi direktor Izidor Krivec, saj so cene koruze in soje za prehrano prašičev precej narasle.
Glede podražitve piščančjega mesa je Krivec pojasnil, da se bo tudi to meso kmalu podražilo, in sicer za okoli 10 odstotkov, saj se draži repromaterial oziroma koruza, žitarice in soja. Ocenjuje, da na bi se goveje, svinjsko in piščančje meso tako podražilo za 10–15 odstotkov.
Dejal je tudi, da pogajanja o dvigu cen s trgovci še potekajo, pričakuje pa, da bodo tudi trgovci prevzeli del stroškov, da podražitve ne bi bile še večje.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV