Moški se je uprl evakuaciji zaradi orkana Milton in hišo privezal na tla

NOVICE

Moški se je uprl evakuaciji zaradi orkana Milton in hišo privezal na tla

L.M.
14.10.2024, 5:00
0

Potem, ko so v zadnjem tednu zaradi opozoril o uničujočem orkanu, ki je že dosegel obalo Floride, bili številni prisiljeni pobegniti, se je Pedro Casaresa odločil, da svojega doma ne bo zapustil. Namesto tega je stvari vzel v svoje roke in svojo hišo zaščitil do te mere, da je dejansko ostala nedotaknjena.

Zgodba Pedra Casaresa je postal viralna uspešnica, potem ko je ta 'privezal'svojo hišo, da bi jo zaščitil pred orkanom Milton, katerega napovedana hitrost je bila 160 km na uro. Največjo nevarnost je predstavljal vodni zid, ki je pravzaprav nevihtni val.

Oblasti so izdale ukaze o obvezni evakuaciji v 11 okrožjih Floride s približno 5,9 milijona prebivalcev - in opozorile, da se mora vsak, ki ostane, poskrbeti zase.

Milton jemal življenja in uničeval domove

Orkan 3 stopnje je po uradnih podatkih že vzel vzela življenja najmanj 14 ljudi, mnogi pa so ostali brez domov, uničena in poplavljena so tudi številna mesta, več kot 3 milijone ljudi je ostalo brez elektrike je za NBC povedal tiskovni predstavnik požarnega okrožja St Lucie.

Kako je Casaresu uspelo zaščititi svoj dom?

Dom Pedra Casaresa je ena redkih hiš, ki je orkanu ni uspelo uničiti. Da bi to dosegel jo je lastnik celotno hišo prevezal s 6 močnimi trakovi, ki jih je pritrdil na betonska sidra in zakopal 25 cm globoko pod zemljo. Z lesenimi deskami je zaščitil tudi okna ter ovil in pričvrstil avtomobil.

To sicer ni bil Casaresov prvi takšen podvig, v preteklosti naj bi na povsem enak ta način že obvaroval svojo hišo pred neurjem.  

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Pozitiven odziv javnosti, nekateri tudi skeptični

Javnost je bila povečini nad idejo navdušena in Casaresa označila za 'legendo', ki razmišlja izven okvirjev. Nekaterim se je zdelo precej smešno, Spet drugi so bili nekoliko skeptični in priznali, da jih zanima ali bo hiša dejansko 'preživela' tako močan orkan. Kot kaže pa njegov trud na srečo ni bil zaman, saj orkan že pojenja, njegov dom pa je ostal praktično nedotaknjen.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Družina se je zahvalila javnosti za vso podporo

Casaresova hčerka je na TikToku objavila videoposnetek, ki prikazuje posledice orkana Milton. Na srečo je hiša še vedno tam, jermeni še vedno močno držijo in so v dobrem stanju.

Zahvalila se je ljudem za vso skrb, in obljubila, da bosta z očetom vsekakor pomagala, če bo kdo od sosedov potreboval pomoč.

Ali je orkan mogoče preprečiti?
PREBERI ŠE
Ali je orkan mogoče preprečiti?

Meteorolog 24ur o tem, kakšna jesen je pred nami
PREBERI ŠE
Meteorolog 24ur o tem, kakšna jesen je pred nami