Ta konec tedna se je zaključila že peta sezona izjemno uspešne Delovne akcije. V vsem tem času je Ani Praznik in njenim pridnim mojstrom uspelo kar 35 družinam s prenovo doma spremeniti življenje na bolje ter jim postaviti trdne temelje za boljši jutri. Z mojstrom Bojanom sta se po koncu pete sezone zato odpravila obiskat nekaj družin, ki so bile v preteklih sezonah deležne prenove. Zanimalo ju je namreč, kakšno življenje so zaživele, ko so kamere ugasnile. Najprej ju je pot vodila k Zakškovim, ki smo jih spoznali v tretji sezoni. Najbrž se spomnite simpatičnega fanta Andreja, ki ga je zaradi težkih bivanjskih razmer ter zdravstvenih težav socialna služba dodelila rejniški družini in ga tako odtrgala od doma. Čeprav se je zdelo, da je takšno prenovo nemogoče izpeljati v pičlih petih dneh, so mojstri dokazali, da je s trdim delom in odločenostjo mogoče vse. Andrej se je tako takrat že med poletnimi počitnicam vrnil k staršema, družina je bila ponovno združena, veselje pa neopisljivo.
Medtem, ko sta Ana in Bojan z družinami obujala spomine, so se njuni mojstri lotili prav posebne akcije. V objemu prečudovitih slovenskih gora so pripravljali vse potrebno za piknik, ki so si ga po petih sezonah trdega dela, mnogokrat tudi pozno v noč, več kot zaslužili. Tako kot na gradbišču, so jim tudi tokrat na pomoč priskočili dobri prijatelji Delovne akcije – za slastno pojedino z okusom tradicije je poskrbel HOFER, ki je mojstre opremil s svežim slovenskim mesom in zelenjavo. Kot eden izmed vodilnih slovenskih trgovcev se namreč zavedajo, da sveža živila, bogata z vitamini in minerali, igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju zdrave in uravnotežene prehrane, zato si prizadevajo, da kupcem vsak dan ponudijo sveža živila, ki jih redno izpostavljajo najstrožjim standardom svežine in kakovosti.
Mojstri so na žar postavili sveže meso preverjene kakovosti
Pri mojstrih se to ni le videlo, temveč tudi vonjalo. Takoj, ko so na žar zložili prve kose mesa, je namreč zadišalo po čudovitem podeželskem pikniku. Pri HOFERju so namreč zavezani kakovosti, zato na njihovih trgovskih policah najdemo le izbrane kose mesa preverjenih, pretežno lokalnih dobaviteljev, saj lahko na ta način ohranijo kakovost svežega mesa. Sveže meso je dnevno dostavljeno v trgovine HOFER in na voljo izključno v kontrolirani atmosferi ali v vakuumskem pakiranju. Za lažjo izbiro in enostavnejšo uporabo je vse sveže meso v trgovinah HOFER skrbno narezano in praktično pakirano, s čimer se pri nakupovanju izognete dolgim čakalnim vrstam ter zamudni postrežbi. Z izbiro svežega mesa preverjenih, večinoma lokalnih HOFERjevih dobaviteljev, boste zagotovo navdušili tudi najzahtevnejše goste domačega piknika in si prislužili naziv 'mojster žara' – tako kot Ičo in Jure na pikniku Delovne akcije.
Medtem ko so mojstri kurili ogenj in rezali zelenjavo, sta Ana in Bojan obiskala še družino Rajh, ki smo jo prav tako spoznali v tretji sezoni Delovne akcije. Jožica je imela izjemno težko otroštvo. Kot mamico takrat 11-letne deklice in novorojenčka pa jo je nato močno zadolženo zapustil še mož. Po ločitvi sta jo z otroki pod streho vzela tast in tašča. Ker družina ni imela ustreznih življenjskih pogojev, so na pomoč priskočili Ana in njeni mojstri. Jožica je bila presrečna, ko je po dveh letih na dvorišču ponovno zagledala Ano in Bojana, priznala pa je, da bi bila izjemno vesela tudi mojstrov, da bi prav vsakega močno objela in se jim na tak način zahvalila za to, kar so naredili zanjo in njuna otroka.
Zelenjava kot iz domačega vrta
Tudi mojstri so medtem obujali spomine na družine, ki so jih obiskali. Eni med peko čevapčičev, ražnjičev in drugega slovenskega mesa, drugi med rezanjem sveže zelenjave. Tudi za to so poskrbeli pri HOFERju in mojstre opremili z dragocenimi vitamini in hranilnimi snovmi, saj sveže sadje in zelenjavo v svoje trgovine dostavljajo vsak dan sproti, pri tem pa dajejo prednost izdelkom lokalne pridelave. Njihovi standardi so zelo strogi, zato sodelujejo samo z najboljšimi lokalnimi dobavitelji sadja in zelenjave, ki lahko zadostijo njihovim visoko postavljenim kriterijem kakovosti in svežine. In res, takoj ko sta Fiki in Faruk zarezala v prve kose, se je razširil prijeten vonj svežine, kot pri pridelkih z domačega vrta.
Omamne domače vonjave so segale vse do Ane in Bojana, ki pa sta se pred druženjem z mojstri želela oglasiti še na Pušči, da preverita, ali se je Zdravko Horvat, ki so mu morali zaradi hude oblike koronavirusa presaditi pljuča, že uspel vrniti v dom, ki ga je Delovna akcija prenovila v 4. sezoni. Poleg tega zaradi težkih bivanjskih razmer in prostorske stiske s partnetico Blaženko in sinom Anžetom niso mogli živeti pod isto streho in mojstri so na njihova vrata potrkali odločeni, da prekinejo črn niz dogodkov in s prenovo omogočijo, da družina zaživi skupaj. Očitno jim je uspelo, da sta Ani in Bojanu vrata odprla nasmejana Blaženka in Zdravko, pozneje se jim je pridružil še sin Anže, ki je bil s prijatelji na igrišču. Tudi njihovo domovanje je odlično vzdrževano, čisto in zračno, kar je za pljučnega bolnika izjemno pomembno.
Srečna in polna izjemno pozitivnih vtisov sta se Ana in Bojan končno odpravila do svojih mojstrov, ki so medtem pripravili vse potrebno za okusen piknik v čudoviti kulisi. Po 35 težkih zgodbah, ki so jih s svojim trdim delom in prenovami uspeli obrniti na bolje, je ekipa zasluženo uživala v slastnih dobrotah, ki jih niso mogli prehvaliti. Ni kaj, HOFER se je še enkrat več izkazal kot odličen in kakovosten prijatelj Delovne akcije, saj ni poskrbel samo za piknik pojedino mojstrov, temveč je družine, ki so bile deležne prenove, obdaril tudi z darilnimi karticami v vrednosti 2.000 evrov ter tako poskrbel, da so njihovi hladilniki skozi vse leto polni svežih sestavin najvišje kakovosti.
Sponzorirana objava