S tem enostavnim super trikom boste žar vsakič hitro očistili in tako boste več časa lahko namenili uživanju!
Beli kis in rdeča čebula – zmagovalna kombinacija
Že med peko si pripravite polovico rdeče čebule (medtem ko čaka 'na delo', bo rahlo uvela in njeni dražeči sokovi ne bodo dražili vaših oči).
Ko se lotite dela, naj bo žar še topel. Rešetke oziroma ploščo polijemo z belim kisom, da se maščoba začne topiti. Nato vzemite polovico rdeče čebule in z njo postrgajte maščobo. Z drgnjenjem nič ne skoparite, temveč zdrgnite vse kotičke na rešetki.
Za konec zmečkajte nekaj aluminijaste folije in z njo podrgnite po površini, rešetke pa nato sperite. To je vse – rešetka je pripravljena na naslednji piknik.
O sezoni žara so se pogovarjali tudi v oddaji Dom in vrt, ki se na POP TV predvaja vsako soboto ob 18.25. Tako je Taiji Tokuhisa poklepetal z mojstrom žara Matejem Stipaničem o različnih žarih, mojster pa je razložil tudi, zakaj je pomemben pokrov pri žaru, kaj je obvezna oprema pri peki ter kako žar po uporabi očistiti.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV