Kot zanimivost naj omenimo, da jo Španci, ko še ni čisto zrela, uporabljajo kot kumarico, ko pa dozori, jo uživajo kot sadje.
Metka in Anka sta se odločili, da nam zaupata recept za okusno kremo iz melonine hruške v kozarcih.
Za dva kozarca potrebujemo:
– 30 gramov zdrobljenih polnozrnatih piškotov (če imate radi presno, lahko zdrobite tudi oreščke in jim dodate zmleto suho sadje, da naste pasta),
– 100 gramov sladke smetane, grškega jogurta ali maskarponeja,
– 100 gramov zrele melonaste hruške – uporabimo jo lahko kar z olupki in iz nje s pomočjo paličnega mešalnika naredimo pire.
Tako, sestavine imamo pripravljene in jih le še po plasteh nalagamo v kozarce. Začnemo z zdrobljenimi piškoti, nato dodamo grški jogurt ali smetano, sledi plast pireja iz melonaste hruške, nato zaporedje ponovimo in sladica je nared. Po želji lahko na vrhu potresemo še čokoladne koščke in dodamo malo boreča za piko na i.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV