Dominvrt.si
Solata v kozarcu

Ko boste videli, kako preprosto je, jo boste zagotovo večkrat pripravili

S.C.
05. 05. 2017 08.11
2

Tina in Metka sta 12. oddajo 4. sezone Vrtičkanje posvetili poletnim solatam, za piko na i pa sta nam zaupali recept za okusno solato v kozarcu, ki si jo večkrat pripravita tudi sami in je lahko tudi odlična malica, ki jo odnesemo v službo.

Solata v kozarcu
Solata v kozarcu FOTO: VOYO

Solata v kozarcu je lahko kot rečeno zdrava in nadvse praktična malica v službi, na poti ali pač v situacijah, ko nimamo časa za pripravo zahtevnejših jedi, ne bi pa radi posegali po nezdravih prigrizkih. Tisti, ki imate tako kot naši vrtičkarici doma bogat vrt, imate tudi pestro izbiro zelenjadnic, ki jih lahko dodate v solato, ostali pa se lahko odpravite na tržnico ali na bližnjo kmetijo in vrtnine kupite. Tina in Metka sta nam zaupali, kakšno solato najraje v tem času pripravita sami. Podroben postopek si lahko ogledate TUKAJ!

Za solato v kozarcu po njunem receptu potrebujete:

-    redkvico,
-    kolerabico,
-    prvi korenček,
-    fižol (ki sta ga našli v skrinji),
-    oreščke,
-    ajdo
-    solato.

Vzamete kar kozarec za vlaganje, kakršnih imate kje v shrambi gotovo na pretek; velikost kozarca je odvisna od vaše lakote. Verjetno se sprašujete, zakaj bi sploh pripravili solato v kozarcu?! Ker je v prvi vrsti praktičen, poleg tega pa je steklo vsekakor boljša izbira kot plastika. Pomembno je le, v kakšnem vrstnem redu nalagate sestavine v kozarec, da se ne bodo prehitro pomešale in bodo dlje časa ostale sveže. Začnite kar s prelivom, ki sodi na dno. Pripravite ga iz česna, avokada, olivnega olja, soli, popra ter ostalih začimb po okusu, lahko pa tako kot Tina dodate še pol žličke medu in vse skupaj zmiksate. Na preliv naložite na paličice narezano kolerabico (ta je težja, zato sodi na dno takoj za prelivom), nato sledi plast narezanega korenčka, pa na rezine narezana redkvica, nato fižol in ajdova kaša, ki bo poskrbela za kvalitetne ogljikove hidrate ter beljakovine. Dodate še zdrave maščobe v obliki nasekljanih oreščkov, na vrh pa sodijo 'lahke' sestavine; dodajte torej še nekaj lističev natrgane solate in po želji še kakšen cvet kapucinke za lepšo barvo. Kozarec zaprite in vaša malica je nared. Tik pred uporabo zaprt kozarec dobro pretresite in že lahko uživate v slastnem in zdravem obroku.

V 12. oddaji 4. sezone VRTIČKANJE izveste tudi vse o vzgoji poletnih solat.
 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 698