Obstajata dva glavna načina za pripravo kostanja, tako da se njegovo lupino odstrani z najmanj truda – pečenje ali kuhanje na pari.
V obeh primerih boste morali v kostanjevo lupino zarezati, če ste navajeni narediti samo eno zarezo, pa je tukaj dobre trik za vas, namesto zareze z nožem naredit v lupini dve zarezi v obliki x ali y.
Pečenje
Pečico segrejte na 200 stopinj, pripravljene kostanje položite na pekač in jih pecite, dokler se lupine ne ločijo – približno 30 minut.
Kuhanje na pari
V velik, širok lonec nalijte kakšen centimeter vode, pripravljen (narezan) kostanj položite v košek za kuhanje na pari in košaro za kuhanje na pari postavite nad vrelo vodo. Pokrijte lonec in kostanje kuhajte na pari, dokler se lupine ne odprejo – približno 20 minut.
Lupljenje kostanja
Kakor koli že ste jih skuhali ali spekli, boste zdaj nadaljevali na enak način. Pražen ali kuhan kostanj zavijte v čisto kuhinjsko krpo – tako jih boste lažje olupili. Takoj, ko se dovolj ohladijo, vzemite sedež iz krpe in se lotite luščenja.
Če se preveč ohladijo, to je, če ugotovite, da jih je težje luščiti, jih lahko za nekaj minut postavite nazaj v pečico ali soparnik, da se ponovno segrejejo.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV