
V šov po znanje in izkušnje
Zdenka je prepričana, da se je potrebno v gostinstvu neprestano izobraževati in da znanja nikoli ni dovolj. »V šovu 'Gostilna išče šefa' se kuha zdrava in naravna hrana, brez dodatkov, uporablja pa se sveže sestavine. Številne izmed njih prej tudi sama nisem poznala,« priznava aktivna upokojenka, ki ljudem svetuje, da se prijavijo v šov, saj lahko pridobijo dragocene izkušnje ter znanje, ki jim utegne pozneje priti še kako prav. »Pa še nagrada je lepa. 100 tisoč evrov je veliko denarja, ki bi prav prišel vsakomur, tudi meni. Morda pa bi potem res odprla lastno gostilno,« sama pri sebi razmišlja Zdenka.

Malo pred vstopom v šov 'Gostilna išče šefa' je naredila šolo gastronomije ter turizma. Ker je kuhanje že od nekdaj njena velika strast in ker se zaveda, da se človek uči vse življenje, se je odločila, da preizkusi svojo srečo ter se prijavi. Pravi, da ji ni žal in bi se šova udeležila še enkrat, vendar bi se tokrat potrudila ostati dlje in se naučiti še več novega. »Najbolj mi je v spominu ostala Aljaževa zvijača, saj je najprej prosil, da ga izberem na drugi vroči stol, ker da si želi domov, nato pa si je premislil in zatrjeval, da želi ostati. Na koncu je tako občinstvo odločilo, da moram domov jaz,« pripoveduje Zdenka, ki je upala, da bo dalj časa ostala v igri za 50 tisoč evrov.
Delo v kuhinji je njena strast
Zdenka pravi, da se je v Gostilni naučila novega sistema gastronomije. »Način priprave hrane se ves čas spreminja, zato sem bila vesela, da mi je šef Bine Volčič predajal svoje znanje. Videlo se je, da nas želi naučiti novih pristopov pri kuhanju, ki jih spoznava na izobraževanjih v tujini,« razlaga simpatična upokojenka, ki je v šovu usvojila tudi delo v skupini. Znanje, ki ga je pridobila od šefa Bineta, je po prihodu iz šova unovčila kar v domači kuhinji. »Preizkusila sem veliko jedilnikov, ki smo se jih naučili v Gostilni, pogostila sem tudi sosede in vnuke. Prepričana sem, da mi bo vse, kar sem se naučila, koristilo tudi pri nadaljnjem delu. Čeprav sem upokojena, namreč še vedno delam v kuhinji, saj me to izpopolnjuje,« je prepričana predana kuharica.
