Dominvrt.si
Danes je peteršilj obvezna začimba v vsaki kuhinji. Uporabljamo vse dele rastline: korenine, steblo in liste.

Peteršilj

B. J.
29. 04. 2010 19.14
0

Peteršilj izvira iz Sredozemlja, prvotno je služil celo kot okrasna rastlina.

Danes je peteršilj obvezna začimba v vsaki kuhinji. Uporabljamo vse dele rastline: korenine, steblo in liste.
Danes je peteršilj obvezna začimba v vsaki kuhinji. Uporabljamo vse dele rastline: korenine, steblo in liste. FOTO: iStockphoto

Peteršilj vsebuje veliko vitamina C, tako kot šipek in paprika. V listih je veliko vitamina B 22, v korenu pa B 3. Ima tudi veliko kalija, ki pospešuje odvajanje seča. Vsebuje pa tudi vitamin B 12, ki je skupaj z železom, pomemben pri obnavljanju rdečih krvničk in je v rastlinah precej redek.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 702