Domovina špinače je najverjetneje srednja Azija. V Evropo so jo v 16. stoletju preko Španije prinesli Arabci. Je ena najbolj zdravih in z vitamini najbolj bogatih rastlin. Čeprav špinača ne vsebuje toliko železa, kot je zmotno prepričanje veljalo dolgo časa pa vsebuje življenjsko pomembne minerale kalij, kalcij, magnezij, provitamin A, vitamine B, vitamin K, niacin, folno kislino in vitamin C. Čeprav je špinača zelo zdrava zelenjava, na žalost skladišči nitrat, ki se nahaja v zemlji. Da se nitrat ne začne pretvarjati v nitrit, ki je zdravju škodljiv, kuhane špinače ne smemo pogrevati.
Setveni koledar
Špinača
Špinačo so pridelovali že stari Grki in Rimljani.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV