
Namen tradicionalnega zajtrka je med drugim ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad. Redno zajtrkovanje je namreč del zdrave prehrane in je pomemben dejavnik zdravega življenjskega sloga, so poudarili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, kjer sicer opažajo, da še vedno dobršen del prebivalcev Slovenije ne zajtrkuje.

Pri tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki je nadgradnja medenega zajtrka, s katerim je pred 12 leti začela Čebelarska zveza Slovenije, bodo otroke tudi letos obiskali čebelarji, jim predstavili vlogo čebelarstva in z njimi zapeli Čebelarja.
► PREBERITE: Kako pravilno shraniti jabolka?
► PREBERITE: Kako preprečiti gnitje sadja?
V ospredju letošnjega dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru, so sicer tla, ki so pomembna za pridelavo varne in kakovostne hrane. "Vsi se zavedamo, da so zdrava tla predpogoj za zdravo in varno hrano," je ta teden podarila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. Minister za okolje in prostor Jure Leben je ob tem dodal, da je ohranjanje kakovosti tal zelo pomembno, saj je od tega odvisna kakovost pridelka.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV