

Pospravljanje pridelka
V oktobru se ukvarjamo predvsem s spravilom pridelkov.
Sadimo le še korenike rabarbare. Solato prekrijemo s plastičnim predorom, ker bodo še nekaj dni uspešno rasla.
Do prvega večjega mraza pustimo na gredicah še endivjo, radič, berivko, komarček, kolerabo, kitajsko zelje, brstični ohrovt, brokoli, zelje, rdečo peso, zeleno in redkvice.
Peteršilj in drobnjak posadimo v lončke in ga prenesemo na toplo, da bomo lahko vso zimo imeli svež pridelek. Pozno korenje, zeleno in rdečo zelje pustimo v zemlji do prvega večjega mraza.
Brokoli lahko prenese tudi nekaj stopinj pod lediščem, brstični ohrovt pa je zunaj čisto zadovoljen kar vso zimo.
Pobiranje buč
Buče poberemo in jih pred skladiščenjem še nekaj časa pustimo na soncu, da zunanja lupina otrdi. Skladiščimo jih v hladnem in temnem prostoru.
Polže, ki smo jih opazili na vrtu, odpravimo z naravnim limacidom. Prazne gredice, s katerih smo pridelke že pobrali, pripravimo na novo sezono.
Odstranjevanje plevela
Temeljito odstranimo plevel in prekopljemo težka tla. Vse vrste tal obogatimo s kakovostnim dolgodelujočim gnojilom v obliki pelet, s katerega se hranila sproščajo vsaj šest mesecev.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV