Čeprav je popečen kruh najbolj razširjen in priljubljen v Ameriki in v Angliji, naj bi ga začeli na tak način pripravljati že Rimljani, in sicer na odprtem ognju. Ta proces naj bi podaljševal življenjsko dobo kruha, ki se je med daljšimi potovanji prehitro strdil in ga ni bilo mogoče več uživati. Rimljani so ta svoj način ponesli do Velike Britanije, od tam pa se je razširil po vsem svetu, še posebej po Ameriki.
Prva priprava za popečen kruh je bila izumljena leta 1893, in sicer v Angliji. Od takrat je opekač kruha ali 'toaster' dobil že mnogo izboljšav, največja pa je sledila hitro po izumu, ko je leta 1909 Američan Frank Shailor izumil prvi električni opekač kruha. Največja izboljšava je sledila leta 1919, ko je Charles P. Strite, mehanik iz manjšega ameriškega mesta v Minnesoti, izumil takega z vzmetmi. Te so preprečile, da bi se rezine kruha zažgale in so ravno prav popečen kruh 'vrgle' iz opekača.
Leta 1929 je bil za ta opekač vložen tudi patent, medtem ko se je prava evforija nad njimi v Ameriki začela šele leta 1933. To je povezano z dejstvom, da so takrat začeli množično prodajati že narezan kruh.
Danes je modernih različic opekačev kruha nešteto in so prisotni v domovih po vsem svetu. Kako zelo imajo ljude radi popečene kruhke pa je mogoče sklepati tudi iz dejstva, da na internetu obstaja več muzejev, namenjenih izključno opekačem kruha, kjer se lahko posamezniki poučijo o njegovi zgodovini in različnih vrstah.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV