"Ne morem verjeti, kaj raste v moji steklenici z jabolčnim kisom. Videti je, kot da ima glavo," je za Wales Online povedala 29-letna Eleri Adkins. V kisu, ki ga je kupila pred enim mesecem, je namreč opazila nenavadno želatinasto snov, in ker sta kis uživala tudi njena otroka, jo je močno zaskrbelo, da se nista zastrupila. Zgodbo je dala v medije, v trgovini, kjer je kis kupila, pa ji niso znali razložiti, kaj neki bi to lahko bilo, so pa ji vrnili denar ter ji kot opravičilo poklonili šopek cvetja.
In kaj je pravzaprav ’grozljiva snov z glavo’ na kisu? Nič takega! Gre namreč za naraven proces, pri katerem nastane usedlina oziroma tako imenovano mati kisa, ki naj bi vsebovala žive encime in dobre bakterije, ki se ohranijo, če kis pustimo v surovem stanju oziroma ga ne pasteriziramo. Kis je treba samo predcediti in ga brez zadržkov lahko uporabljamo naprej.
Komentarji (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV