Tina nam je zaupala, da pri njih doma svež grah pravzaprav le redko pride do kuhinje, saj ga poje že med potjo. Ima namreč odličen okus, je nežen in sladkast, s kuhanjem pa se količina koristnih snovi bistveno zmanjša.
Grah vsebuje vitamine A, B in C, beljakovine, vlaknine, minerale in lutein, naravni karotenoid, ki deluje kot antioksidant. Zaradi vsebnosti vseh koristnih snovi je grah zdravju več kot prijazen; med drugim pospešuje presnovo, razstruplja organizem, niža raven sladkorja ter škodljivi LDL holesterol v krvi, deluje pomlajujoče in pospešuje rast celic, povečuje mišično maso, krepi vezna tkiva in z vsebnostjo vitamina K spodbuja pravilno mineralizacijo kosti. Uživanje graga priporočajo predvsem športnikom, saj velja za vrtno zelenjavo, ki ima najvišji delež beljakovin. Če ne veste, na kakšen način bi ga uživali, si TUKAJ lahko preberete nekaj okusnih receptov.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV