Dominvrt.si
Pire krompir s čemaževim pestom

Tako bodo vaše jedi še bolj okusne ...

M.J.
28. 04. 2017 08.36
1

V tem času je čemaža na pretek, zato se le odpravite na sprehod v naravo in ga naberite. Iz njega med drugim lahko pripravite pesto, ki bo obogatil marsikatero jed.

čemaž za kuhanje
čemaž za kuhanje FOTO: Bilka Baloh

Čemažev pesto lahko naredite na več načinov, enega vam predstavljamo v nadaljevanju. Je vsestransko uporaben. Lahko ga uporabimo kot omako za testenine ali vmešamo v rižoto. Odličen je tudi kot namaz na svežem ali popečenem kruhu. Seveda ga lahko uporabljamo tudi kot začimbo, s katero obogatimo številne jedi - od juhe do solate.

► Liste čemaža operemo in dobro osušimo. V suhi ponvi zlato rumeno popražimo pinjole. Ponev večkrat potresemo, da se pinjole ne zažgejo. Popražene pinjole stresemo v manjšo skledico. Sir drobno naribamo.

► V kuhinjskem mešalniku najprej grobo zmešamo parmezan in pinjole. Nato dodamo čemaževe liste in mešamo še toliko časa, da nastane skoraj gladka zmes.

► Na koncu dodamo še olivno olje, sol in poper. Vse skupaj mešamo samo še toliko, da se sestavine lepo povežejo med seboj.

► Pripravljen pesto pretresemo v kozarček za vlaganje, ki ga tesno zapremo in shranimo v hladnem in temnem prostoru.

Več o čemažu si preberite TUKAJ!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

Komentarji (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 698