Čemažev pesto lahko naredite na več načinov, enega vam predstavljamo v nadaljevanju. Je vsestransko uporaben. Lahko ga uporabimo kot omako za testenine ali vmešamo v rižoto. Odličen je tudi kot namaz na svežem ali popečenem kruhu. Seveda ga lahko uporabljamo tudi kot začimbo, s katero obogatimo številne jedi - od juhe do solate.
► Liste čemaža operemo in dobro osušimo. V suhi ponvi zlato rumeno popražimo pinjole. Ponev večkrat potresemo, da se pinjole ne zažgejo. Popražene pinjole stresemo v manjšo skledico. Sir drobno naribamo.
► V kuhinjskem mešalniku najprej grobo zmešamo parmezan in pinjole. Nato dodamo čemaževe liste in mešamo še toliko časa, da nastane skoraj gladka zmes.
► Na koncu dodamo še olivno olje, sol in poper. Vse skupaj mešamo samo še toliko, da se sestavine lepo povežejo med seboj.
► Pripravljen pesto pretresemo v kozarček za vlaganje, ki ga tesno zapremo in shranimo v hladnem in temnem prostoru.
Več o čemažu si preberite TUKAJ!
Komentarji (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV