Kuhanje v bakreni posodici lahko uniči vitamin C, vitamin E in folno kislino, zato je priporočljivo izbrati katero drugo, odsvetuje pa se tudi shranjevanje šipkovega čaja v kovinski posodici nasploh, saj bo tako ostalo bore malo vitamina C v tem sicer zdravilnem napitku. Bolje je, če ga skuhate v čajniku iz stekla ali porcelana.
Vitamin C je pomemben za krepitev odpornosti telesa, povečane potrebe pa so predvsem v času jeseni in zime, ko so zunaj nekoliko nižje temperature in, ker so notranji prostori ogrevani in telo ves čas doživlja temperaturne šoke, obstaja večja možnost, da zbolimo.

Zadostne količine vitamina C lahko v organizem dobimo že s prehrano, če na svoj jedilnik vključimo nekaj zelenjave in sadja. Veliko ga vsebujejo paprika, ohrovt, brokoli, koleraba, kivi, zelje, pomaranče, ananas, črni ribez, v telo ga pa lahko vnesemo tudi s šipkovim čajem.
Če živila toplotno obdelamo, se nekaj vitamina C sicer izgubi, a ga vseeno ostane dovolj, tako da je primerno tudi, če uživamo toplotno obdelano sadje in zelenjavo.
Vitamin C je pomemben tudi za boljšo absorpcijo železa v organizmu, zato je priporočljivo, da v primeru slabokrvnosti skupaj z železom zaužijemo tudi vitamin C.
Komentarji (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV